Saturday, May 4, 2024
HomeРегионПерникОткриха кабинет по репродуктивно здраве с безплатни консултации в Перник

Откриха кабинет по репродуктивно здраве с безплатни консултации в Перник

Радина Велчева от фондация „Искам бебе“: Дано следващата година да бъде отпразнувано първото родено дете благодарение на нашите специалисти

 

В Перник бе открит вторият в страната Национален кабинет по репродуктивно здраве. В кабинета, който се намира в сградата за медико-социални грижи в кв. „Варош“, ще бъдат извършвани безплатни консултации на двойки с репродуктивни проблеми. Инициативата за създаването на кабинета, подкрепена от община Перник, бе подета от фондациите „Искам бебе“ и „Богданова и Данаилова“, а изграждането му бе утвърдено от Общинския съвет.

Гости на събитието бяха кметът на община Перник Станислав Владимиров, неговият заместник Стефан Кръстев, секретарят на общината Мартин Жлябинков, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности” д-р Татяна Вангелова, Радина Велчева – основател на фондация „Искам бебе“, д-р Ивайло Лазов, завеждащ АГ отделението в Перник. Специален гост на откриването на кабинета бе един от най-изявените специалисти, работещи с двойки с репродуктивни проблеми, д-р Таня Янакиева.

„Преди всичко искам да благодаря на фондация „Богданова и Данаилова“ и фондация “Искам бебе“ за тяхната упоритост и хъс, за да се поздравим днес с откриването на втория такъв кабинет в страната. Във време, в което един от най-големите бичове пред нашето общество е демографската катастрофа, решихме да създадем такъв център, за да подпомагаме всички двойки, които имат нужда“, каза кметът на община Перник. Той добави, че в негово лице те винаги ще срещат подкрепа за всички онези благородни инициативи и каузи, които вече са цяла поредица. „Нека да си пожелаем в Перник да се раждат все повече деца, защото градът ни има нужда от детски смях. Убеден съм, че този кабинет ще помогне на много млади двойки да осъществят своята мечта“, завърши Станислав Владимиров.

Д-р Таня Янакиева заяви, че жителите на Перник заслужават да ползват модерните репродуктивни технологии. „Нека смехът на малките момчета и момичета оглася града ви, а ние ще дадем всичко от себе си, за да се случи това“, категорична бе тя.

Радина Велчева от фондация „Искам бебе“ обясни, че специалистите, които ще провеждат безплатни консултации в кабинета, ще работят по график, който ще бъде обявяван предварително. Тя добави, че вече 15 години фондацията работи с двойки с репродуктивни проблеми и заедно с лекарите променя съдби. Радина Велчева пожела през следващата година да бъде отпразнувано първото дете, родено благодарение на специалистите, които ще работят в кабинета за репродуктивно здраве.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular