Thursday, May 9, 2024
HomeРегионДупницаОт Дупница с любов: Безрезервна подкрепа за деца с акушерска пареза от...

От Дупница с любов: Безрезервна подкрепа за деца с акушерска пареза от цяла България

В духа на солидарността и общността, Дупница стои в основата на национални усилия за подкрепа на деца и младежи с акушерска пареза.

Фондация “За нашето бъдеще”, водеща кампании и инициативи за повишаване на осведомеността и финансово подпомагане на лица с увреждания на брахиалнияплексус (т. нар. „акушерска пареза“)  разказва за благородната подкрепа и доброволческия дух на жителите на Дупница за деца с акушерска пареза от цяла България.

Сред ключовите фигури в тези усилия е и майката на Ивайла Каракашева, 17-годишно момиче с акушерска пареза – Калинка Каракашева.

Калинка Кьосева е член на Общото събрание и активен доброволец на Фондацията. По професия е логопед – специален педагог и помага на деца и ученици с комуникативни и образователни потребности, но също така влага своята страст и опит в дейностите на фондацията от 2022г. насам.

Силата на Калинка да дава надежда на хората около нея е изключително ценена от Фондация “За нашето бъдеще”. Нейната посветеност не само като професионалист в областта на логопедията и приобщаващото образование, но и като човек, който е готов да действа и да помага активно, я прави вдъхновяващ пример за всички ни.

Чрез своята отдаденост като доброволец във фондацията, Калинка Каракашева съдейства на множество деца и възрастни да намерят своя глас, да се чувстват разбрани и приети и най-важното – да вярват в своите възможности. Със своята съпричастност и дългогодишен професионализъм, тя осигурява на хората не само необходимите съвети за справяне с ежедневните предизвикателства, но и увереността, че могат да водят пълноценен живот, въпреки трудностите.

Историята на Ивайла и Калинка от Дупница е извор на вдъхновение и символ на надежда за мнозина.

Фондация „За нашето бъдеще“ споделя с обществото вълнуващите послания на своята кауза чрез поезията на 17-годишната Ивайла Каракашева от Дупница.

Ивайла получава увреждане на брахиалния сплит по време на раждане. Тя преминава през редица изпитания – хирургични интервенции, ежедневно носене на ортези, редовна рехабилитация и физиотерапия.

Но духът на Ивайла в тази борба остава несломим! Тя е едно младо момиче с впечатляващ талант. Тя превръща своята борба в източник на вдъхновение посредством своите стихове, които се докосват до сърцата и душите на хората,  вдъхвайки им послания на надежда и сила.

Ивайла доказва, че човешкият дух може да преодолее физическите ограничения и да създаде красота, която въздейства и променя света около нас.

Творчеството на Ивайла Каракашева е пример за огромната сила на волята и необятното въображение, които могат да засенчат болката и да огреят надеждата като вдъхновяват другите да продължават напред, въпреки трудностите.

 

Неслучайно именно със стихотворение на Ивайла Каракашева, Фондация „За нашето бъдеще“ призова всички жители на Разград да се включат в благотворителния мартенски базар.

Младата организация е усетила неведнъж мощна подкрепа от жителите на Дупница –

от близки, приятели и познати на семейството на Ивайла Каракашева до непознати, които са намерили смисъл и благородна идея в каузата, за която се борят неуморните родители на деца с акушерска пареза.

В началото на тази година беше стартирана благотворителна кампания с партньорството на EudorexBulgaria (дупнишката фирма „Лега Транс“ ЕООД), чрез която 1 лев от продажбата на продукти, като мокри кърпички и почистващи препарати, се дарява в подкрепа на деца с акушерска пареза.

Също така, дейността на Националната мартенска кампания на фондация „За нашето бъдеще“ през 2024 година беше подпомогната от езиков център “Миланова спринг”, където с организирания от тях благотворителен базар и с помощта на много добри хора, беше събрана значителна сума в подкрепа на Фондацията –  865 лева.

Постоянната подкрепа от дарители – както физически, така и юридически лица от Дупница, продължава да бъде основополагаща за успеха на инициативи на Фондацията. През периода на Мартенската кампания, Фондация „За нашето бъдеще“ е получила и дарения на стойност над 600 лева.

Особено значимо е и съдействието от Дупница за организирания през миналата година конкурс за детска рисунка “Прегръщам света с две ръчички”, в който две творби от Дупница спечелиха призови места – рисунките на Нина Илчева и Вера Илчева. Творенията бяха оценени на база критерии като идея на рисунката, оригиналност, съчетаване на цветовете, самостоятелност, цялостен дизайн от независимо жури в състав от трима членове – изявени художници.  Рисунките въздействат с красотата си и дълбокото разбиране на диагнозата “акушерска пареза“ и продължават да радват съмишлениците на Фондация „За нашето бъдеще“, изобразени върху продукти с кауза.

Фондация “За нашето бъдеще” е благодарна за голямата подкрепа от Дупница и призовава обществото да продължи да показва съчувствие, разбиране и дейно участие в усилията за подобряване на начина на живот на децата с акушерска пареза.

„Ние вярваме, че с обединени усилия можем да създадем по-добър и по-справедлив свят за всички. Вашата подкрепа и доброта ни позволяват да докоснем съдбите на много деца, позволявайки им да достигнат своя пълен потенциал и да живеят пълноценен живот, въпреки предизвикателствата.

Фондация “За нашето бъдеще” е безкрайно благодарна на Калинка Каракашева и дъщеря й  Ивайла Каракашева за отдадеността към Каузата.

Заедно ние продължаваме да работим за усъвършенстването на по-разбиращ и подкрепящ свят и да подтикваме децата с акушерска пареза и техните семейства да прегърнат света с две ръце!

Благодарим ви, че сте с нас!“

За да научите повече за нашите текущи и предстоящи проекти, както и за начините, по които можете да помогнете, моля, посетете нашия уебсайт или се свържете с нас. Всяко действие, голямо или символично, има значително въздействие в подкрепа на нашата мисия, споделят от фондацията./www.znb.bg

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular