Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаОчи пълни, ръце – празни! В Дупница кило кашкавал премина 20 лева,...

Очи пълни, ръце – празни! В Дупница кило кашкавал премина 20 лева, сиренето е над 16 лв., а олиото гони 6 лв

Цените на основни хранителни стоки продължават да растат, показва проверка в търговската мрежа на Дупница. Олиото гони 6 лева, захарта мина 3 лева, каквито данни показа и Държавната комисия за стокови борси и тържища.

Килограм краве сирене в града се предлага за над 16 лева. Наблюдават се сериозни разлики в цените на продуктите в различните магазини.  Кило кашкавал стигна над 20 лева. На промоция, при минус 22 % в една от веригите цената е 16, 99 лева.

По данни на комисията въпреки че олиото поевтинява през последната седмица в някои градове цената му гони 6 лева, и то на едро. Най-евтиното олио, предлагано в момента Дупница е с цена от  3, 79 лева за литър, но с уговорката, че струва толкова „само сега”. В останалите бакалии цените са с 2 лв. нагоре.

Захар под 2 лева за килограм няма. В големите търговски вериги цената е между 2,50 и 2,27 лева за килограм. В някои от кварталните магазинчета обаче я продават по 3,20 лева.

Хлябът е над 2 лева за килограм и на доста места цената му много надвишава тази граница. Най-ниски цени държат големите вериги, които успяват да договорят с производителите отстъпки, надвишаващи 30%, споделят от бранша.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular