Friday, May 3, 2024
HomeРегионПерникПетима с положителни проби за COVID-19 в Перник за последните три дни

Петима с положителни проби за COVID-19 в Перник за последните три дни

Пет положителни проби за коронавирус са регистрирани на територията на област Перник в периода от 19 до 21 юни, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ).
Сред заразените е 35-годишна учителка от 9-а детска градина “Калина Малина” в Перник. Тя работи във филиала на детското заведение в кв. “Проучване”. Групата, в която води занимания, не е била посещавана от деца след възстановяване работата на детските градини. Вчера сградата на филиала в “Проучване” е била дезинфекцирана, днес са взети проби за контрол на дезинфекцията и утре филиалът ще отвори отново врати. Очаква се във вторник да стане готов и резултатът от втория тест на учителката.
С положителни проби са двама мъже на 45-годишна възраст от селата Кладница и Дивотино, контактни на заразен техен колега в София, 52-годишна жена от село Драгичево, която е санитарка във ВМА, и 65-годишна жена от град Батановци, контактна на положителен член в семейството.
Всички положителни лица са без симптоматика към настоящия момент. Няма хоспитализирани за лечение в лечебно заведение за болнична помощ на територията на областта. Екипи на Дирекция “Надзор на заразните заболявания” към РЗИ-Перник изследват съмнителните за COVID-19 и контактните на всички положителни лица.

RELATED ARTICLES

Most Popular