Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионРазлогПети ден издирват цирковия артист, изчезнал безследно в планината край Белица

Пети ден издирват цирковия артист, изчезнал безследно в планината край Белица

 

Близки на Давид Бузгьов се оплакват от множество фалшиви сигнали на хора, че са го видели

Пети ден десетки полицаи, спасители от Банско и Кюстендил, пожарникари от Белица и Якоруда, както и доброволци от селата Черна Места и Дагоново издирват 54-годишния цирков артист Давид Бузгьов, който изчезна безследно в планината.
За последно близките на мъжа, който от години работи в различни циркови трупи в чужбина, а наскоро се прибрал след дълъг престой в Испания, са го видели на 10 май. Около 14 часа Давид излиза от къщата си в село Дагоново, което се намира между склоновете на Рила и Родопите, и оттогава е в неизвестност.

54-годишният цирков артист бил облечен с кафяво кожено яке, сини маратонки и сив анцуг. Той е с черна дълга коса и леко накуцва, а телефонът му е изключен. Давид не е взел документи със себе си, нито дори цигарите си.
“Излязъл е от къщата след мен и е тръгнал в посока на гората. Това видяхме и на запис от камери. След това от него няма следа”, каза сестра му Вайде Мисанкова.

По думите й Давид се е прибрал от Испания преди два месеца, като е изглеждал отчаян, но не е споделил нищо с нея.

Сестрата на изчезналия мъж сподели, че брат ѝ има четири дискови хернии и куца заради артроза на единия крак.

В групата “За Якоруда с любов“ във Facebook близки на изчезналия мъж се споделят, че ежедневно получават множество фалшиви сигнали от хора, които твърдят, че са го забелязани на различни места.

Близка на семейството отправи молба към всички, които се интересуват от случая с изчезналия Кязим, която публикуваме без редакторска намеса:

„Хора моля ви спрете, да пускате фалшиви новини, че сте го видели, засекли и т н, защото е ужасно трудно, за сестра му, близките му и всички, за които той е скъп човек. Имайте малко уважение към тревогата и мъката, на близките му хора!

Аз бях, за ден в Доганово при сестра му и съм свидетел как постоянно по-телефона и се звънеше и се казваше, че е видян, засечен някъде си. Дори вчера сме седяли повече от 2-ва часа със сестра му и братовчедка му, за да гледаме записи от камера от предния ден по-сигнал, че е бил видян, но уви не го видяхме никъде. За ден чух, че е бил намушкам в Черна Места, че е бил в центъра, на Якоруда и си пиел биричка, че бил на баните и т н…

Дори вчера вечерта към 22 часа негов близък приятел от детството, който е в Испания ми писа, че е бил намерен. Дъщеря му се обадила и му казала, че са го намерили, а той пише, на мен, за да ме зарадва, а аз дори повярвах…

А после ужаса, че просто някой си е чешал пак езика е много неприятен и сякаш те поливат с ледена вода. Бъдете сериозни, когато се случват сериозни неща!

Кязим (Давид) все още е в неизвестност и няма и следа от него. Днес е 5-ти ден от както го няма.

Молим се, да се е скрил наистина някъде далеч от хора и, да се появи, а не да е направил някоя фатална глупост.

Ако някой наистина го е видял си мисля, че би било редно, да се обади веднага в полицията и да се опита, да го задържи, а не просто, да си чеша езика и, да предполага, че може би е той, ама не е сигурно.

Моля ви хора бъдете сериозни, смирени и имайте уважение към мъката, на другите.

Благодаря!“

RELATED ARTICLES

Most Popular