Saturday, May 4, 2024
HomeСпортПетричките футболисти паднаха у дома с 2:3 от „Оборище”

Петричките футболисти паднаха у дома с 2:3 от „Оборище”

Петричките футболисти на „Беласица” загубиха от „Оборище” (Панагюрище) с 2:3 в мач от 20-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. Около 200 зрители наблюдаваха срещата на стадион „Цар Самуил”. Домакините започнаха силно двубоя. В 6-ата минута с топовен изстрел Марти Таушанов притесни от 20-ина метра вратаря на гостите Кирил Акалски, който изби топката. В 9-ата минута Благой Наков напредна по десния фланг с топката, насочи я остро зад защитата на гостите и Тодор Кръстев я отклони за 1:0. Три минути по-късно домакините отново имаха шанс за отбелязване на гол, но Тодор Кръстев закъсня да изведе устремилия се Аспарух Шамкалов в наказателното поле на „Оборище”, стреля и спечели само корнер. В 22-рата минута капитанът на „Беласица” Благой Наков със страхотен шут ниско по тревата изненада неприятно стража на гостите, изпращайки му топката в десния ъгъл за 2:0. В 28-ата минута Георги Нетов при възникнало меле пред вратата на „Беласица” изпрати топката неспасяемо под напречната греда през куп футболисти и намали на 2:1.

В 33-тата минута Георги Спасов овладя кълбото пред наказателното поле на гостите, навлезе майсторски навътре, стреля силно, но до попадение не се стигна. Настъпиха много тежки моменти за петричката защита и техните пропуски бяха  използвани от възпитаниците на Воин Войнов. В 37-ата минута Георги Нетов обстрелва опасно отблизо вратата на домакините и само навременната намеса на Захари Димитров бе причина топката да не се озове в мрежата. Минута по-късно Емил Колев се възползва от неразбирателство в защитата на домакините и с отмерен шут изпрати топката в мрежата за 2:2. В 40-ата минута бившият централен нападател на „Беласица”, сега с фланелката на „Оборище”, Васил Тачев отбеляза красив гол с глава за 2:3.

В 41-вата минута старши треньорът на домакините Иво Тренчев извади от игра Георги Спасов и на негово място пусна Христо Петров. До края на първата част на срещата петричкият нападател Тодор Кръстев направи още един пропуск.

Първите минути през второто полувреме отново бяха по-силни за отбора на „Беласица”. В 48-ата минута Тодор Кръстев тръгна на скорост по десния фланг, надбяга защитата на гостите, центрира  и устремилият се Марти Таушанов изпрати топката покрай вратата. Минути по-късно Александър Смилков центрира високо в наказателното поле на гостите, но Таушанов отклони топката на сантиметри отляво на вратаря Кирил Акалски.

До края на срещата на два пъти Петър Петров, възползвайки се от нови грешки в защитата на „Беласица”, насочи опасно топката към петричката врата, но отново Захари Димитров бе невероятен и спаси отбора на домакините от по-голяма загуба. Веднъж и гредата помогна в мача на петричани след удар на Георги Нетов, който уцели лявата странична греда.
Следващият мач на отбора на „Беласица” ще бъде в събота в Сандански срещу местния „Хебър”.

”Беласица”: Захари Димитров, Костов, Марин Георгиев, Смилков, Шамкалов, Кабранов/68-Ж.Димитров/, Стоев, Наков/75-Карачоров/, Таушанов, Спасов/41-Петров/, Кръстев
Главен съдия: Тихомир Алексов, асистенти: Олег Панайотов и Станислав Груев

 

RELATED ARTICLES

Most Popular