Monday, May 6, 2024
HomeРегионПетрич"Петрич Къп" стартира на 24 февруари, идват и младите таланти на Лудогорец

“Петрич Къп” стартира на 24 февруари, идват и младите таланти на Лудогорец

28 отбора от страната и чужбина ще вземат участие във футболния турнир “Петрич къп”, който ще започне на 24.02.

Организатор е Община Петрич, съвместно със столичния клуб ФК Възраждане 2020. Отборите-участници са разделени в четири възрастови групи – набор 2009, набор 2010, набори 2011 и 2012 (обединени), и набор 2013.

Голямата новина е, че ръководството на ПФК Лудогорец Разград е потвърдило участието си в турнира с детския отбор набор 2009 година с треньор Милен Маринов. Феновете на футбола ще могат да видят подрастващите таланти на десеткратния шампион на България и с име в Европа като участник на мъжкия отбор в ШЛ и Лига Европа.
В турнира  възрастова група набор 2009 ще бъде особено интересна, защото съперници ще бъдат представителят на РСМ – Академия Пандев, както и югозападните грандове Пирин Благоевград и Беласица Петрич.

Окончателно програмата на турнира ще стане ясна в понеделник. Отсега се знае, че “Петрич къп” ще бъде открит с мача Лудогорец – Беласица на легендарния стадион “Цар Самуил”. Всички мачове на турнира  от футбол 11, футбол 9, футбол 7 и футбол 5 ще се играят на отлично подготвени терени на територията на общината.

Турнирът ще бъде под егидата на БФС, съгласно всички правила за провеждане на първенства и турнири. Срещите ще бъдат ръководени от елитни съдии, назначавани от ЗС на БФС София.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular