Sunday, May 5, 2024
HomeОбществоПланинският водач Михаил Михов: На пътя Самоков-София най-малко 15 коли изпревариха на...

Планинският водач Михаил Михов: На пътя Самоков-София най-малко 15 коли изпревариха на завой буса ни, пет – без никаква видимост

Моделът за движение на пътя между Горно Нанадолнище и Ляво Дясново не е шофиране, а егоизъм, който убива

С позиция относно войната по пътищата и поредните й жертви в тежката катастрофа с пет жертви, сред които две бебета, станала на 15 юли на пътя Плевен-Ловеч излезе известният в Югозапада планински водач и експерт по туризъм Михаил Михов.

На страницата си във Фейсбук той сподели за нарушители, на които е попаднал по време на пътуване между Самоков и София. Ето какво написа Михов:

“Днес пътувах с група туристи с бусче по пътя от Самоков към София. Най-малко 15 коли ни изпревариха по завоите, като пет от тях – без никаква видимост. Катастрофата стана между Ловеч и Плевен. Защото свидетел на това и участник в него е цялото общество. Моделът, по който се движим на пътя между Горно Нанадолнище и Ляво Дясново, се разпространява като национален стандарт по всички пътища. И той всъщност не е модел на шофиране, а е в крайна сметка отношение между човека и човека. Да изложиш на риск себе си, спътниците си и другите участници в движението, само и само да избуташ някого с лакти, от което да спечелиш 2 секунди време, това дори не е бързане, това е същият егоизъм, който виждаме на всички нива на общуване – в социалните мрежи, в парламента, по улиците – да бъдеш прав, да си преди другия, да го изпревариш, да го сложиш на място. Да, този модел убива!”, допълни още Михаил Михов.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Убииците на пътя не са само по пътя Самоков -София , а навсякъде по пътищата на България.На такива КАТ им е виновен и камерите по пътищата.По чести камери за скорост и по големи глоби.Това му е майката.

Comments are closed.

Most Popular