Friday, May 3, 2024
HomeРегионБлагоевградПлачевна гледка! Тиня и разруха на открития плувен басейн в Благоевград

Плачевна гледка! Тиня и разруха на открития плувен басейн в Благоевград

Плачевна гледка в момента представляват откритият плувен басейн и алеята за „Бачиново“ в Благоевград. Потресаващите кадри публикува кметът Илко Стоянов.
“Въпреки Ковид и кризата след него, въпреки войната, която влияе върху всички сфери на обществения живот, въпреки голямото забавяне за европейско финансиране и липсата на конкретни програми, по които да се получи такова, Благоевград успя да получи възможност за финансиране, чрез което да се изгради открития плувен басейн и цялата среда около него.
Финансирането се осъществява чрез Европейски финансов механизъм, ане от търговска банка. Паричните средства винаги се движат по банков път и затова се ползва търговска банка, но одобрението на проекта се извършва от Фонд ФЛАГ, по който се финансират всички европейски проекти.Финансирането е целево, което означава, че може да бъде използвано само и единствено за целите на този проект, а не за каквото си реши кметът на общината.
Поемането на дълг означава, че Община Благоевград може да се справи сама със собствения си бюджет и то при днешните условия с този проект, а не че ще залага или ипотекира някаква собственост.

Такси и данъци на жители на община Благоевград няма да бъдат променяни заради изпълнението на този проект.Колкото повече се бавим с развитието на Благоевград, толкова повече ще изоставаме от другите”, обясин градоначалникът.

 


Стойността на проекта е в максимален размер до 17 348 339 лева и паричните суми могат да бъдат усвоявани, едва след провеждане на законовите процедури и доказаното изпълнение на дейностите.

RELATED ARTICLES

Most Popular