Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионБлагоевградПовдигнаха обвинение на бияча, пребил с крик жена в Благоевград

Повдигнаха обвинение на бияча, пребил с крик жена в Благоевград

Не познаваме извършителя, категоричен е синът на 46-годишната С.Терзийска

Мъжът, нападнал и пребил с метален предмет бизнесдамата Стефка Терзийска в Благоевград посред бял ден на 10 октомври, е задържан и привлечен в качеството на обвиняем. Информацията потвърдиха от Апелативна прокуратура София.

От там уточняват, че разследването се води от районната прокуратура в Благоевград, както и че са събрани доказателства за виновността на 20-годишния  Кирил Лукарски.

Мъжът е състезател по ММА, съобщават местни медии.

Около 09,30 ч. на 10.10.2023 г. в проход на кооперация на ул. „Илинден“ в Благоевград той нападнал пострадалата С.Т.,  нанасяйки й удари с метален прът в областта на лицето. Жената се навела, за да се предпази с двете си ръце, след което извършителят продължил да я удря по краката.

Вследствие на ударите на пострадалата била причинена средна телесна повреда – мозъчно сътресение, фрактури в областта на носа и крака.

По непотвърдени данни жената е била удряна с метален крик. Тя е известна сред бизнес средите в града.

От прокуратурата пък заявиха, че престъплението е извършено от Лукарски повторно, след като е бил осъден през 2021 г.

Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо извършителя на деянието.

В шок сме, майка ми на никого никога не е вредила! Не познаваме нападателя! Това според мен беше опит за убийство.Това каза пред Инфомрежа синът на нападната Стефка Терзийска.46-годишната жена е в столична болница с множество тежки травми. Лекарите се борят да спасят окото на жената. Тя е с разкъсвания по цялото тяло и с откъснат пръст. Кадри от охранителна камера показват бруталното нападение от маскирания 20-годишен нападател.

Синът на потърпевшата – Констандинос Йоанис Козас заяви, че разследващите полицаи работят по всички версии за нападението, но основната е поръчково нападение.

Пред медиците жената е заявилав деня на нападението, че бившият ѝ съпруг е поръчителят.Констандинос коментира, че родителите му са разведени от 2019 г. и не поддържат връзка, а самият Констандинос пък от февруари тази година не говори с баща си, с когото са били бизнес партньори в частна фирма.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular