Monday, May 6, 2024
HomeРегионБобов долПовече заявления за помощи за отопление в Кюстендилско

Повече заявления за помощи за отопление в Кюстендилско

Подадените заявления-декларации за отпускане на целева помощ за отопление в област Кюстендил са общо 6349. За сравнение за същия период на миналата година подадените заявления са били 5970, съобщи Радостина Васева, директор на Регионалната дирекция за социално подпомагане – Кюстендил.
Общият размер на целевата помощ за отопление за отоплителния сезон 2022/2023 г. е 623,55 лв. Заявленията могат да се подават до 31 октомври.
Броят на подадените заявления – декларации за отпускане на еднократна помощ за ученици, записани в първи клас на учебната година в дирекциите “Социално подпомагане” от Кюстендилски регион за предстоящата учебна година към настоящия момент е общо е 332. Издадените заповеди за отпускане на помощта са 255, за 259 деца. Останалите 77 заявления са в процес на обработка, уточни Васева.
Заявленията за отпускане на еднократна помощ за ученици, записани в осми клас е общо е 236. Издадените заповеди за отпускане на помощта са 160 бр., за 166 деца. Няма издадени заповеди за отказ. Останалите 76 заявления са в процес на обработка.
Всички семейства, чиито деца са записани за първи път в първи или осми клас на държавно или общинско училище имат право на еднократна помощ от 300 лв. за покриване на част от разходите в началото на новата учебна 2022/2023 година. Средствата се отпускат независимо от техните доходи при условие, че децата живеят постоянно в страната и не са настанени за отглеждане извън семейството. Помощта се предоставя и за деца, настанени в семейства на роднини и близки и приемни семейства, както и на настойник/попечител, който отглежда такова дете./БНР

 

RELATED ARTICLES

Most Popular