Friday, May 3, 2024
HomeСпорт„Подгорец” победи с 5:2 „Граничар” в Кулата

„Подгорец” победи с 5:2 „Граничар” в Кулата

Футболистите на „Подгорец” победиха с 5:2 „Граничар” в Кулата. Отборът от Коларово изигра изключително качествен, силен и резултатен мач като гост в село Кулата дори без  контузения Щерю Димитров-Ромарио. Илиян Златков, Боби Яков, Димитър Мицков и най-вече Петьо Динков-Маестрото изпълниха сърцата на зрителите с майсторска игра. Първия гол в срещата отбелязаха домакините в 10-ата минута от фаул. Това изненада футболистите на гостуващия тим, които увеличиха оборотите си с желание да променят резултата в своя полза. В 21-вата минута Боби Яков бе изведен перфектно от Петьо Динков-Маестрото и с отмерен удар изпрати неспасяемо топката в мрежата на домакините за 1:1. В 34-тата минута топката бе насочена към Петьо Динков, той тръгна директно към вратата, излъга изпречилите му се футболисти на домакините и технично изпрати кълбото в далечния ъгъл за 1:2. Третият гол в срещата отново бе дело на бързоногия Боби Яков за 1:3. При този резултат приключи първата част на двубоя.


Втората част на мача протече при пълно превъзходство на отбора на гостите. Гол близнак отбеляза Петьо Динков в 59-ата минута за 1:4. Последния пети гол за отбора на „Подгорец” отбеляза Димитър Мицков, който бе изведен далеч пред наказателното поле на домакините, тръгна фронтално към противниковата врата, излъга четирима от домакините и сам срещу вратаря направи резултата убедителен за 1:5. Домакините успяха да върнат едно попадение за 5:2 след недобре организирана защита в отбора на гостите.
След мача капитанът на „Подгорец” Илиян Златков сподели: „Заслужена победа, която е плод на труда на всички футболисти, взели участие в този мач. Нашият отбор е най-силен в групата, защото в него играят известни футболисти, преминали през националните гарнитури и заедно с местните момчета направихме един сплотен колектив. Уверен съм, че ще бъдем областен първенец в групата, след като не загубихме и мача в Митиново, където завършихме наравно със „Светкавица”.

RELATED ARTICLES

Most Popular