Friday, May 3, 2024
HomeСпортФутболистите на „Металург” ще тренират на стадиона в пернишкото село Кралев дол

Футболистите на „Металург” ще тренират на стадиона в пернишкото село Кралев дол

Футболен клуб „Металург“ от Перник ще провежда тренировките на стадиона в село Кралев дол. Тази договореност постигнаха  кметът на кв. „Изток“ Емил Костадинов и кметът на населеното място Пламен Георгиев. Причината за предприетите действия са във връзка с възстановяването на тревната площ върху стадион „Металург”, тъй като в момента теренът е в лошо състояние.
„Проведох разговор с кмета на Кралев дол Пламен Георгиев и поех ангажимента да поддържам терена му – да бъде окосен и валиран“, коментира Емил Костадинов пред родителите на трениращите деца и не скри, че е получил веднага подкрепата на Георгиев. В момента се работи усилено по сгъстяването и обработването на тревата на стадион „Металург“ и според специалистите сега е сезонът за третиране на терена.


Кметът на кв. „Изток“ продължава да води усилени преговори с Българския футболен съюз за изграждането на тренировъчно игрище, което ще бъде до стадион „Металург“.
„По този начин бихме си решили всичките проблеми и ще успеем да съхраним стадион „Металург“, за да се използва за официалните мачове“, сподели Костадинов и допълни, че той се използва от над 200 деца, възпитаници на футболните клубове „Металург“ и „Метал“.

RELATED ARTICLES

Most Popular