Sunday, May 5, 2024
HomeРегионДупницаПодрязване на липи срещу църквата „Покров на Пресвета Богородица” възмути дупничани

Подрязване на липи срещу църквата „Покров на Пресвета Богородица” възмути дупничани

Подрязване на липите на улица „Черковна” в Дупница предизвика възмущението на живеещите наоколо. Вчера по обед дръвчетата бяха подкастрени от служители на кметството, но според дупничани това действие не е правилно. Липите се намират точно срещу главния вход на църквата „Покров на Пресвета Богородица”.
„Това подкастряне ще доведе до изсъхването на липите. Това бяха много красиви дървета, точно срещу църквата. Не мисля, че това действие от страна на община Дупница е правилно. По този начин липите се унищожават”, коментира разгневен мъж, живеещ в района, който подаде сигнал до „Вяра” за случващото се.
В следобедните часове дупничанка качи снимката с отрязаните липи в социалните мрежи с текст „Ето как Община Дупница се грижи за “озеленяването” на града ни! Ул. „Черковна” и прекрасните и, вече “бивши” Липи..”.
Минути по-късно последваха доста гневни коментари от страна на дупничани.
„Така се прави, но мисля, че към края на есента трябва да се режат, а не сега, когато вече ще се разлистват. Орязват се и през пролетта образуват красива кълбовидна корона. В другите държави е масова практика”, гласеше един от коментарите в интернет пространството.
Друг потребител на фейсбук беше още по-краен в мнението си:
„Отврат ! Но така се процедира в нашата община – реже се поголовно и некадърно… всичко, що е зеленина, създаваща уют, кислород и сянка, в сивата ни градска среда”.
„Вяра” многократно се опита да получи отговор от отдел „Екология” чрез пресцентъра на община Дупница, но без успех.
Очакваме отговор за подрязването на липите от кметството.

RELATED ARTICLES

3 COMMENTS

  1. Е то не е подрязване, а високо изрязване ! Демек унищожение ! На три метра от дебелото ако поникне клонка главата си режем!

  2. Демек да ти отрежат главата и да чекаш да ти порасте коса ! Е кога ?

  3. Ха, ха, ха, е в тая община много “УМНИ” хора работят, “БРАВО” ! Това не са липи а уйове !

Comments are closed.

Most Popular