Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионРазлогПожар остави без покрив над главата 5-членно семейство в Белица

Пожар остави без покрив над главата 5-членно семейство в Белица

  • Късо съединение подпалило дома и плевня с 10 т сено, за късмет няма пострадали

  • Започна кампания за набиране на средства и строителни материали

Къща с цялата покъщнина и плевня изгоряха до основи в кв. „Русовица“ в Белица. За късмет огненият инцидент се е разминал без пострадали и жертви.

Сигналът е подаден 5 минути преди полунощ. Два екипа на пожарната в Разлог и един екип от доброволното формирование към община Белица веднага са реагирали в потушаването на огъня. Къщата, която наскоро е била ремонтирана, е изгоряла напълно, както и плевнята с десет тона сено вътре.

Една от версиите за пожара е късо съединение в електрическата мрежа. От общината в Белица разпространиха зов за помощ за останалото без покрив 5-членно семейство.  Пламналата къща е на Магдалена Лефтерова и от години в нея живее младото семейство Иванка Велчова и Стефан Гроздин с двете си деца на 7 и 13 години. Кметът на община Белица Радослав Ревански отправя апел за събиране на строителни материали, работна ръка и парични средства за започване на незабавно строителство за осигуряване на покрив над главата на пострадалото семейство, преди да е паднал снегът.

От общината е изпратена техника за разчистване на изгорелите сграда и плевня.

Читалището започва кампания за събиране на по-малки суми парични средства, дрехи за децата и постелен инвентар в помощ на семейството.

За целта е открита и банкова сметка на името на Иванка Велчова:

Банка ДСК-АД

IBAN : BG02STSA93000013706251

BIC: STSABGSF

 

RELATED ARTICLES

Most Popular