Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПерникПолицаят трафикант от Перник опита да излезе на свобода

Полицаят трафикант от Перник опита да излезе на свобода

Трябвало да носи дървата на баба си

Полицейският служител от Перник Денислав Борисов не е носил униформа в момента на задържането си. Панталоните и якето, с което е бил облечен, е закупил сам.Това обясни пред Пловдивския окръжен съд адвокатката на Борисов Надежда Римпева. В четвъртък 23-годишният мъж направи опит да излезе от ареста, след като на 7 януари районните магистрати му определиха най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”. “Искам искрено да се извиня за постъпката си. Колкото и банално да звучи съжалявам. Бих искал да се обърна с молба към вас да намалите мярката и да се прибера вкъщи”, каза в залата Борисов.

На 4 януари 23-годишният полицай беше хванат да превозва 31 нелегални мигранти на магистрала “Тракия” до Пловдив. Превозвал ги с бус, зад волана на който седнал в униформа, а щом бил спрян за проверка, показал служебната си карта. 3 дни по-късно Районният съд го остави в ареста.Въпреки това близките му поискаха по-лека мярка за неотклонение. “Денислав трябва да се грижи за баба си и дядо си. Той им качва дървата за печката”, обясни вуйчото на полицая Стоян Стоянов.

Адвокат Римпева поиска от съда да отмени най-тежката мярка за неотклонение на клиента ѝ. Според нея няма опасност Денислав Борисов да извърши ново престъпление, ако бъде пуснат под домашен арест с гривна. След съвещание съдебният състав не уважи искането на зашитата и потвърди ареста на Борисов. Определението на Окръжния съд е окончателно.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular