Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаПореден жест към семейство Секулови от Дупница! Мъж поема разходите за...

Пореден жест към семейство Секулови от Дупница! Мъж поема разходите за горивото на бай Христо

За пореден жест към съдбата на семейство Секулови от Дупница,  съобщи добротворецът Лео Кадели. Благодарение на платформата с него се е свързал човек, който ще поеме разхода за горивото на автомобила на 67- годишния Бай Христо, който все още работи, за да помага на своята болна дъщеря Христина и съпругата му Цветанка, която също е с влошено здраве. Всеки месец бай Христо ще може да зарежда резервоара на своя автомобил на стойност 200 лева.

Както „Вяра” писа , само преди две седмици семейството, което живееше при изключително тежки битови условия и без ток се настани в новия си дом в Дупница. Благодарение на доброволците бе направен сериозен ремонт на жилище предоставено от Община Дупница, като сумата похарчена за превръщането му в уютен дом е около 13 000 лева. Средствата са събрани чрез дарения на хора от цялата страна. От информацията публикувана на фейсбук страницата става ясно още, че доброволците ще поемат разходите за наем в продължение на 1 година, както и част от сметките за ток и вода през идните няколко месеца. Семейството получи вече и няколко кубика дърва за огрев, както и ваучери за храна на стойност 200 лева. Предстои набирането на пари за изграждане на платформа, благодарение на която дъщерята Христина ще може да излиза на двора.

Съдбата на семейство Секулови от Дупница трогна стотици хора от цялата страна. Те живееха в дървена къщичка без ток и нормални битови условия. Бензинов агрегат им осигуряваше осветление и отопление за по няколко часа на ден. Семейството се грижи за болна дъщеря, която тежи над 270 килограма. От известно време със сериозни здравословни проблеми е и майката Цветанка, която изпитва сериозни затруднения при ходенето и е подложена на дълго лечение.

Благодарение на платформата „Приятели, ПОМАГАЙТЕ-Лео Кадели”  днес животът на младата Христина, нейният баща Христо и майката Цветанка е по-уреден и спокоен, защото зад тях стои добрината и грижата на Лео и неговите доброволци.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular