Friday, May 3, 2024
HomeРегионИхтиманПореден случай! Трафик на 48 мигранти разследва прокуратурата в Самоков  

Пореден случай! Трафик на 48 мигранти разследва прокуратурата в Самоков  

След гонка задържаха мъж от Доброславци, натъпкал мигрантите в товарен автомобил

Трафик на 48 мигранти от афганистански произход се разследва под надзора на Районна прокуратура-Самоков, териториално отделение-Ихтиман, съобщават от държавното обвинение. Мигрантите са открити в товарен автомобил, управляван от 39-годишен мъж от село Доброславци. Около 9.00 часа в неделния ден в района на тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия”,  полицейските служители подали сигнал за спиране на управляваното от него превозно средство. В опит да избегне задържане, трафикантът не изпълнил разпорежданията на полицията и продължил движението. След кратка гонка Б.Г. бил задържан. При обиск в товарния автомобил са открити 48 мигранти, като сред превозваните чужденци имало и 2 лица, ненавършили 16-годишна възраст.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение за авторството на престъпните деяния. Като обвиняем по делото за незаконно превозване на мигранти с цел набавяне на имотна облага и за оказване на съпротива срещу орган на реда е привлечен 39-годишният жител на Доброславци.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Предстои изготвяне на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия, като разследването по случая продължава, уточняват от прокуратурата.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular