Saturday, May 11, 2024
HomeРегионПерникПрокурорският син от Перник се сбил със задържан още при пускането от...

Прокурорският син от Перник се сбил със задържан още при пускането от ареста

Васил Михайлов е обвинен в 8 престъпления

Делото срещу прокурорския син Васил Михайлов тръгна за втори път в районния съд в София. Младежът е подсъдим за осем престъпления – закана с убийство, 3 средни телесни повреди, 2 леки телесни повреди и 2 хулиганства.

Само трима от пострадалите имат претенции към младежа, който е в ареста вече няколко месеца. Срещу него има още две дела, отново за хулигански прояви. Румен Николов поиска 20 хиляди лева за причинени щети, а Никълъс Тодоров и Белослава Тодорова – по 10 хил. лева. Съдът не допусна гражданските искове, защото това ще затрудни хода на процеса, предаде БТА.

Васил Михайлов отново поиска по-лека мярка – “домашен арест”. Съдът обаче отхвърли молбата му с мотива, че обвиняемият се е сбил със задържан, когато е пускан от ареста на 27 октомври 2022 г.

“Цитира се някаква справка за инцидент, без да е проучено, че инцидентът е провокиран от Денис, а не от подзащитния ми”, каза адвокатът на прокурорския син Велин Велинов, цитиран от БНТ.

При пускането му през октомври Михайлов се сбил с Денис Томов часове преди да бъде отведен под домашен арест в Перник. Той бе върнат в ареста, защото вместо да спази мярката си, отишъл до заведение. Делото започва отначало, защото предишният съдия замина на стаж в Съда по правата на човека в Страсбург. На 9 май ще бъдат разпитани първите свидетели.

Снимка – БТА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular