Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПерникПостоянен арест за мнимата инкасаторка от Перник, обирала пенсионери

Постоянен арест за мнимата инкасаторка от Перник, обирала пенсионери

По искане на Софийска районна прокуратура (СРП) Софийски районен съд задържа под стража 39-годишна жена от Перник за извършени кражби.

Искането за определяне на най-тежката мярка „задържане под стража“ спрямо обвиняемата бе направено от прокурор при СРП след като С.Б. е нарушила изпълнение на мярка „домашен арест“. Mярката й е била наложена, за това че за периода от около 10,56 часа на 25.08.2022 година до около 18,00 часа на 15.11.2022 година, при условията на продължавано престъпление – с три деяния, обвиняемата С.Б. е извършила три кражби на различни адреси в гр. София, като е отнела чужди движими вещи на обща стойност 1442,99 лева от владението на различни лица. В началото на декември 2022 г., С.Б. е привлечена към наказателна отговорност и е задържана за срок до 72 часа. Наблюдаващ прокурор е поискал спрямо нея да бъде определена най-тежката мярка за неотклонение. Състав на Софийски районен съд е определил спрямо С.Б. мярка за неотклонение „задържане под стража“, впоследствие Софийски градски съд е наложил спрямо обвиняемата мярка „домашен арест“.

На 21.06.2023 г. в Софийска районна прокуратура е постъпила информация, че обвиняемата е нарушила постановената й от съда мярка „домашен арест“. С постановление на наблюдаващия прокурор незабавно по отношение на същата е постановено задържане за срок до 72 часа, считано от нейното установяване и жената е обявена за общодържавно издирване.

На 04.10.2023 г., състав на Софийски районен съд определи спрямо С.Б. най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Тя подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

С.Б. е привлечена към наказателна отговорност и за това, че 22.08.2023 г. около 15,30 часа от апартамент в кв. „Борово“ в гр. София обвиняемата е отнела сумата от 1000 лева от владението 89-годишна жена, без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular