Sunday, May 5, 2024
HomeРегионКюстендилПочетният ни консул в Германия и пожарникар доброволец Инго Ендрик Ланкау с плакет...

Почетният ни консул в Германия и пожарникар доброволец Инго Ендрик Ланкау с плакет на област Кюстендил

Областният управител на Кюстендилска област Виктор Янев връчи Плакета на институцията на Инго Ендрик Ланкау по време на заседание на Съвета за намаляване на риска от бедствия.

Директорът на ОД на МВР комисар Ел. Стамболийски и директорът на РДПБЗН Св. Георгиев присъстваха на заседанието.

Участниците в Областния съвет бяха запознати с Указания за разработването и готовността за изпълнението на плановете за защита при бедствия и степента на изпълнение за обучение на доброволците и възможностите за приемане на нови членове от служители на РДПБЗН – Кюстендил.

Специален гост на заседанието бе Инго Ендрик Ланкау – почетен консул на Р. България във ФР Германия и пожарникар доброволец. Той е и дългогодишен преподавател по направление на пожарната и аварийна безопасност и е водещ специалист по учебните дисциплини пожаро-техническа експертиза и противопожарна техника. Той запозна участниците в заседанието с начина на работа на доброволните формирования в провинция Хесен – ФР Германия,  оцени като ползотворна програмата за сътрудничество между МВР на Република България и Министерството на вътрешните работи и спорта на провинция Хесен.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular