Friday, May 3, 2024
HomeРегионСапарева баняПредлагат Цветан Динев за почетен гражданин на Сапарева баня

Предлагат Цветан Динев за почетен гражданин на Сапарева баня

Цветан Динев е предложен за удостояване със званието „Почетен гражданин на град Сапарева баня“. Бившият кмет на курорта е номиниран от настоящия си колега Калин Гелев с докладна записка до Общинския съвет в Сапарева баня.

“Цветан Динев е кметът, който през 1992 г. слага началото на провеждане на Общински празници в Сапарева баня и започва издаването на първия общински вестник „Сапарева баня”. По време на управлението си подкрепя активно развитието на културните институти и на талантливите млади хора, разширява чувствително обхвата на културните дейности на територията на общината и предприема активни мерки за социално подпомагане.

През годините е положил много усилия за развитието на туризма в община Сапарева баня, успява да  популяризира общината  като туристически център, както и да измени нейния облик. По време на неговото управление е положен основният камък за построяването на храм „Рождество на Пресвета Богородица” и изграждането на моста над р. Джерман в кв. „Гюргево”, се посочва в докладната.

В документа се отчита и приносът на Цветан Динев за реконструкцията на огромна част от инфраструктурата на територията на общината, в частност на канализационната и асфалтова мрежа, както и за построяването на посетителския център на Национален парк „Рила” в курортното селище Паничище.

“В резултат на неговите мащабни действия през годините, в които е начело на общината, бившият градоначалник допринася за изграждането и построяването на геотермалната отоплителна инсталация, отопляваща училището в гр. Сапарева баня, детската градина „Света Анна”,  читалище „Просветен лъч“ и сградата на общинска администрация”, пише още в предложението.

Цветан Николов Динев е роден в гр. Сапарева баня на 19.02.1953 г., завършил е висшето си образование в Национална спортна академия. През 1991 г. е избран за кмет на община Сапарева баня до 1995 г. През 1999 г. отново заема мястото на градоначалник на община Сапарева баня до 2003 г.

Общинските съветници ще вземат решение по докладната на заседанието си на 23 -и този месец.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. “В резултат на неговите мащабни действия…” Смешки, но от смешници, какво може да се очаква! Нека не забравят, че паметта на хората не е толкова къса и всички знаят кой, какво е направил за община Сапарева баня. И сегашните ще ги запомним с хапване и пийване и с тънката част на Бая и Байко.

Comments are closed.

Most Popular