Saturday, May 4, 2024
HomeРегионКюстендилПреизбраха Иван Андонов за председател на ОбС-Кюстендил

Преизбраха Иван Андонов за председател на ОбС-Кюстендил

Надявам се общината да се окаже подготвена за зимния сезон, коментира кметът Петър Паунов

Иван Андонов беше преизбран за председател на Общинския съвет в Кюстендил. Съгласно правилника за дейността на ОбС изборът за председател се провежда на всеки шест месеца. Андонов беше единствената кандидатура.
“Благодаря на колегите за оказаното доверие, ще се постарая да го оправдая”, каза след избора Иван Андонов.
Това ще бъде негов девети мандат като председател на Общинския съвет в Кюстендил.
По време на заседанието на Общинския съвет кметът Петър Паунов отговори на въпроси, свързани със сметището в с. Радловци, община Кюстендил, което е затворено за експлоатация от няколко години, и за вариантите за извозване на сметта на общината до други сметища, тъй като от 1 януари догодина депата в Перник и Самоков, които приемат отпадъци от Кюстендил, вероятно ще престанат заради изчерпан капацитет.
“Имаме договор с фирма, която преработва отпадъци, тъй като са изчерпани ресурсите на сметището”, каза Паунов. Той посочи, че се взети предвид и сигналите относно изхвърлянето на отпадъци на закритото сметище. “Има голяма чувствителност и по-малка търпимост в обществото. Ние сме готови като институция да реагираме”, каза Паунов.
Кметът посочи, че общината има готовност да обяви обществена поръчка по отношение на поставянето на нова пътна маркировка в града. “Надявам се общината да се окаже подготвена за зимния сезон. Имаме достатъчно сол, пясък, техниката е в изправност. Разчитаме и всички граждани да бъдат достатъчно отговорни”, каза още Паунов.

RELATED ARTICLES

Most Popular