Sunday, May 5, 2024
HomeРегионБлагоевградПризнание! Калина и Любомир Марянски от Симитли с високи музикални отличия  

Признание! Калина и Любомир Марянски от Симитли с високи музикални отличия  

Броени дни след 24-тия рожден ден на емблемата на община Симитли – Фолклорен танцов ансамбъл „Веселие“, главните художествени ръководители на ансамбъла – Калина и Любомир Марянски, получиха високи признания от Съюза на българските музикални и танцови дейци.

С признание „Сребърна лира“, Калина Марянска бе наградена за високи художественотворчески постижения и дългогодишна творческа дейност. Любомир Марянски бе удостоен със специална награда за принос към българския танцов фолклор, тъй като „Сребърна лира“ той получи на 20-годишния юбилей на ансамбъл „Веселие“.

Наградите бяха връчени от Мариян Василев – член на Управителния съвет на Съюза на българските музикални и танцови дейци, на 8 октомври по време на официалното откриване на Международния фестивал „Малешево пее и танцува“, в който Любомир Марянски е творчески директор, а Калина Марянска – режисьор.

Достойно участие в трите вечери на Фестивала, по покана на организаторите, взеха танцьорите на ансамбъл „Веселие“, сред които бе и председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров. Както не веднъж сме отбелязвали Вилимир е един от най – ревностните пазители на фолклора и традициите в Община Симитли. Най-младият председател не за първи път взима участие в събитие, като част от състава на ансамбъл „Веселие“, давайки своя личен пример към младите хора – да обичат и ценят народното ни творчество.

 

Големите танцови ансамбли „Тракия“ и „София 6“ също взеха участие в международния фестивал, като нашия ансамбъл имаше възможността да сподели една сцена с тях.

В петъчния вечерен концерт участие взеха още МФГ „Веселие” – град Симитли, Любомир Марянски и Снежина Андреева.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular