Thursday, May 9, 2024
HomeРегионДупницаПриключи рекултивацията на сметището край Бобошево

Приключи рекултивацията на сметището край Бобошево

Приключи рекултивацията на градското сметище край Бобошево, закрито преди 4 години. Средствата – около 440 хил. лева, са по Програмата “Околна среда”, съобщи БНР.

Рекултивирането на градското сметище в местността Къро край близкото село Слатино, на терен от около 6 декара, се забави доста поради административни причини при честата смяна на правителствата последните две години, коментираха от администрацията.

Проектът за рекултивация стартира на 4-и август т.г., като срокът беше 15 месеца. Предвидените дейности са извършени значително по-бързо и на 13 декември ще бъдат финализирани.

Така Бобошево, една от 8-те общини в страната с нерекултивирано сметище, ще спести предвидени по Закона за управление на отпадъците санкции от екоминистерството.

От две години Общината кара отпадъците си до депото в Благоевград, което излиза доста скъпо. Още две общини в Кюстендилска област – Дупница и Кочериново, са с нерекултиварани закрити вече сметища, като и на двата обекта се работи усилено, а от МОСВ всяка седмица проверяват как вървят дейностите.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular