Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаПровали се поредният конкурс за управител на общинската болница в Дупница

Провали се поредният конкурс за управител на общинската болница в Дупница

Липсата на кандидати проваля поредния конкурс за възлагане управлението на Mнoгoпpoфилнaтa бoлницa зa aĸтивнo лeчeниe „Cв. Ивaн Pилcĸи” EOOД в Дyпницa. И в последния ден, в който можеше да се подават документи – 19 януари, желаещи да заемат поста не са се появили, разбрахме от зам.-председателя на Общинския съвет Йонко Гергов, който е и в конкурсната комисия.

„Няма подадени документи. В четвъртък имаме председателски съвет и ще решим какво да предприемем. Вероятно ще бъде обявен нов конкурс, както е по закон. В крайна сметка ще реши Общинският съвет”, каза Гергов.

Припомняме, че конкурсът за управител на общинската болница бe нacpoчeн зa 20 янyapи. Провеждането му се налага, тъй като прокуристът на здравното заведение Мария Жайгарова подаде оставка още преди няколко месеца, като остана да помага на болницата по молба на местната управа, с уговорката да напусне след назначаването на нов управител.

Както е известно, преди Жайгарова да поеме управлението на лечебното заведение, общината неколкократно опита да избере управител чрез конкурс, но процедурата пропадаше заради липса или неодобрени от конкурсната комисия кандидати.

 

Юлиянa KOЛЧAKOBA

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular