Friday, May 3, 2024
HomeРегионСанданскиНеправомерно ваксинираните в Сандански ще получат и втора доза

Неправомерно ваксинираните в Сандански ще получат и втора доза

Неправомерно ваксинираните срещу COVID-19 ще получат и втората доза на ваксината, съобщи във вторник министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който участва в представянето на електронния сертификат за ваксината.

Както вече стана известно, в Сандански и в София бяха ваксинирани хора, които не попадат в първата фаза на плана за ваксинация, определена само за медицински персонал. Втората доза обаче ще им бъде поставена, за да не се губи здравният ефект от първата доза, обясни министърът.

Ангелов увери още веднъж, че ще бъдат наложени санкции на нарушилите заповедите и плана за ваксиниране.

Преди дни той коментира и че ако Югозападната болница в Сандански беше на подчинение на министерството, управителят ѝ д-р Илия Тонев щеше да е освободен. А персоналът на лечебното заведение инициира подписка в негова защита.

Припомняме, че след случая в Сандански болничният шеф д-р Илия Тонев бе категоричен, че ако зависи от него – той би поставил втора доза на неправомерно ваксинираните лица. “Престъпление е да прекъснеш лечението на един човек по средата, а ваксинирането е вид лечение”, коментира тогава д-р Тонев.

RELATED ARTICLES

Most Popular