Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБобов долПродават бившето школо в Бабино

Продават бившето школо в Бабино

Столичанка иска да преустрои сградата в зелено училище

Община Бобов дол стартира процедура за продажба на училището в Бабино, става ясно от дневния ред на предстоящото заседание на местния парламент. Към сградата на бившето школо е проявен интерес от столичанка, чиито корени са от селото. „Дамата е внесла заявление в общината като представител на неправителствена организация, че иска да купи имота. Намеренията й са да ремонтира сградата и тя да се ползва за зелено училище на ученици от София. Предназначението на имота няма да се променя. Ако Общинският съвет разреши, ще се проведе търг за продажба”, казаха от местата управа.

Общинските съветници ще разгледат докладната, касаеща продажбата, на сесия на 26 май.

В общинската администрация чакат писмено съгласие от Министерството на образованието и науката за промяна на статута на училището в село Мламолово. Интерес към тази сграда проявява албанецът Лео Кадели, който иска да изгради център за социални услуги.

Припомняме, че постройките на двете бивши учебни заведения пустеят от 15-ина години. След като училищата бяха закрити сградите им се съсипват, а дворовете буренясват. Община Бобов дол от години прави опити да продаде имотите не само на тези, но и на други нефункциониращи училища в селата.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular