Thursday, May 2, 2024
HomeСкоростиПродава се единственото шестколесно Porsche в света

Продава се единственото шестколесно Porsche в света

В Германия беше пуснат за продажба необичаен пикап с шест колела, базиран на купето Porsche 944. Цената му е 175 500 евро, точно толкова, колкото струва Bentley Bentayga. Подробности за колата бяха съобщени от уебсайта Carscoops.

Пикапът е изграден от възли и агрегати от различни модели на Porsche. Предната част е взета от модела 944 S2, който се произвежда през периода от 1989 до 1991 г. Фаровете са заимствани от модела 924 Carrera GT от 1980 година.

Изпълнението на проекта е доста дълъг период. Започва през 1995 година и завършва през 2021 г. Автомобилът е одобрен за използване по обществени пътища и вече има пробег от 1200 километра.

Каросерията е боядисана в цвят “Continental Orange”, който е допълнен с черна графика. Шестте 17-цолови алуминиеви джанти BBS, монтирани на колата, са заимствани от Porsche 993 Turbo от 1995 година.

В задната част на пикапа има товарно пространство с дължина 2 050 мм, покрито с дъбов под. Персонализираните панели на каросерията се отличават най-вече с широките квадратни калници над задните колела.

Салонът е предназначен за двама души. Изработен е от черна кожа и оранжев плат с контрастни шевове. Арматурното табло е направено с елементи от различни модели на марката.

Под капака има атмосферен трилитров четирицилиндров двигател, взет от модела Porsche 968. Той произвежда 240 к.с. Двигателят е съчетан с петстепенна механична скоростна кутия. Двата задни моста са задвижващи./ fakti.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular