Thursday, May 9, 2024
HomeРегионДупницаПродължава издирването на Ивана от Дупница: Над 100 часа без следа от...

Продължава издирването на Ивана от Дупница: Над 100 часа без следа от момичето

Разширяват периметъра на издирването на Ивана от Дупница. Над 100 часа полиция и доброволци издирват 17-годишното момиче. Тя изчезна от училище в четвъртък и оттогава няма следа от нея.

Във вторник част от полицейските екипи по издирването бяха съсредоточени в района на язовир Даково и околните села. Обходени  бяха землищата на Дяково, Делян и Кременик. Това са само част от зоните в разширения периметър на търсене на изчезналото момиче.

Ден преди това бе извършено поредно претърсване в района на помпена станция над квартал „Ценеви”, където последно е засечена ученичката на Професионалната гимназия по хранително-вкусови и химични технологии в Дупница Ивана Георгиева.

Над 600 декара в широк периметър вече са обходени щателно.

Под ръководството на директора на ОДМВР –Кюстендил старши комисар Светослав Григоров работи щаб, в който са включени служители на Главна дирекция “Национална полиция“, Главна дирекция “Жандармерия” и Специализиран отряд за борба с тероризма”.

Над 150 служители на полицията са на терен всеки ден и участват в издирването на изчезналото момиче. В акцията са заети  десетки доброволци, представители на ПСС-отряд Дупница, ловни дружинки, ученици и др.

Служителите на Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП) също се включиха в акцията по издирването на 17-годишната Ивана от Дупница.

От първия ден в опит да открият следи от Ивана са и служителите на Държавното горско стопанство в Дупница. Трите им екипа са обходили землищата на селата Блатино, Пиперево, Мало село, Дяково и Тополница. С високопроходими автомобили са обиколени горски масиви и труднодостъпни местности.

„Още първия ден се събрахме пред районното управление в града, изчакахме разпореждане и тръгнахме да търсим в различни посоки. Не открихме нищо. Не мисля, че е възможно да издържи в гората шест дни. През нощта става студено. Днес ще проверим и района на язовир „Дяково”, обясни в ефира на „Здравей, България” горският служител и доброволец в търсенето Велимир Иванов.

По разпореждане на директора на ЮЗДП Валентин Чамбов, участието на служителите в издирвателната операция ще продължи, докато трае общодържавното издирване.

До този момент усилията по издирването на 17-годишната Ивана Георгиева остават без резултат. Освен намереното яке няма други следи от нея.

Няма и информация как е станала и смяната в профилната снимка на момичето в една от социалните мрежи. Служители на „Киберсигурност“ в ГДБОП-МВР проверяват как и откъде се е случило това. Все още обаче няма официална информация от полицията. Телефонът на момичето е в  Районното управление на град Дупница, което предполага, че влизането в профила е станало от друго устройство.

Без отговор остава и въпроса дали това е първото изчезване на Ивана Георгиева извън родната Дупница. По информация на bTV момичето е изчезвало и преди година. Тогава тя напуска дома си, а след това е намерена в община Благоевград в компaнията на момче.

За вероятността 17-годишната ученичка да не се намира на територията на община Дупница съобщи и старши комисар Светослав Григоров  Момичето е обявено за общодържавно издирване, като помощ е потърсена и от всички съседни  Районни управления.

Ивана Георгиева изчезна на 22 февруари. В същия ден тя е напуснала училище внезапно, като е оставила в класната стая своя телефон и чанта. Вечерта на същия ден е постъпил сигнал в Районното управление от нейните родители, които са потърсили помощна на униформените.

RELATED ARTICLES

Most Popular