Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионПрокуратурата разследва смъртта на Стоян Спасов-Катани от с. Поленица

Прокуратурата разследва смъртта на Стоян Спасов-Катани от с. Поленица

Окръжна прокуратура – Благоевград образува досъдебно  производство за смъртта на 59-годишния Стоян Спасов-Катани.

В обедните часове в понеделник на тел. 112 е получено съобщение от жителка на санданското село Поленица, че от предишния ден не е виждала своя 59-годишен близък Стоян Спасов – Катани от същото село. Жилището на мъжа е посетено незабавно от полицейски служители на РУ-Сандански и екип на ФСМП-Сандански, които го намират да лежи безжизнен на терасата на дома си с рана на главата и без видими следи от насилие по тялото.

За случая е уведомена Окръжна прокуратура -Благоевград и е образувано досъдебно производство. Назначена е съдебномедицинска експертиза за установяване на точните причини за смъртта на мъжа.

Близки на Спасов обаче настояват за щателно разследване на случая, тъй като починалият е бил свидетел по дело срещу обвинения за организиране на престъпна група за данъчни измами в големи размери бивш съдия Илия Янев.

Припомняме, че 59-годишният мъж бе намерен мъртъв в дома си в санданското село Поленица. Сигнал за изчезването му е подаден от негова сродница, която не можела да се свърже с него. В същия ден Спасов не се явил и на работа. След подаден сигнал, полицаи и медици се натъкнали на безжизненото му тяло. Проверяват се всички възможни версии за смъртта.

Припомняме, че бившият председател на РС-Сандански Илия Янев бе обвиняем от 2017 година за организиране на схема с 10 фантомни фирми и източени над 650 000 лева от данъчни измами през 2010 година.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular