Friday, May 3, 2024
HomeРегионПерникУдар! Разкриха нарколаборатория и нива с канабис в труднодостъпен район край Радомир

Удар! Разкриха нарколаборатория и нива с канабис в труднодостъпен район край Радомир

Полицията иззе количества конопени растения и сухи пресовки

 

Нива с канабис и нарколаборатория за отглеждане и преработка на марихуана са установени при спецакция на служители от Районното управление в Радомир.

В хода на  проведена специализирана полицейска операция по противодействие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества във вторник са разкрити оранжерия и нива, намиращи се в труднодостъпен частен имот в Радомир. На мястото органите на реда са намерили и иззели 81 растения от рода на конопа с височина до 220 сантиметра.

При последвал оглед, в приземен етаж на къща в същия имот, е разкрито още и специално обособено помещение с осветление, вентилация и преработваща техника за отглеждане и сушене на растения. Там са намерени близо 1400 грама съцветия от суха зелена листна маса, реагирали на канабис при направения полеви тест. Иззети са още около 300 грама пресовки от суха зелена листна маса, също реагирали на канабис и над 100 грама хашиш на топчета.

Във връзка със случая са задържани 38-годишна жена и 57-годишен гражданин на страна от Европейския съюз, с когото живеят на семейни начала. Наложена им е полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е започнато бързо производство и действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

Припомняме, че преди седмица нива с канабис бе открита и в Перник. По случая бе задържан 47-годишен жител на областния град, който е известен на полицията.

 

Снимки – МВР

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular