Friday, May 3, 2024
HomeКриминалниПрокурорският син от Перник отново в съда!

Прокурорският син от Перник отново в съда!

Внесоха трети обвинителен акт срещу Васил Михайлов за закана за убийство към приятелката Боряна

Софийската районна прокуратура внесе трети обвинителен акт срещу Васил Михайлов за четири закани с убийство, отправени към бившата му приятелка Боряна.

На 28 октомври 2022 г. около 4:00 часа в апартамент в Перник, Васил Михайлов се заканил с убийство на жената, с която живеел като ѝ казал: „Ще те убия!“, а след това започнал да нанася удари с ръка по лицето ѝ.

На неустановена дата през декември 2022 г. и на 1 юли 2023 г. мъжът се обадил на жената по телефона и отново ѝ казал, че ще я убие. А на 21 юли 2023 г. около 17:30 ч. в Перник обвиняемият отново се заканил с убийство Боряна, като ѝ направил жест с ръка наподобяващ стрелба с пистолет, насочен към нея. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до 6 години.

В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, извършени са претърсвания и е иззет мобилен телефон, който обвиняемият е ползвал, докато е бил в затвора в София.
Това е третият обвинителен акт, който е внесен от Софийска районна прокуратура спрямо Васил Михайлов за извършени престъпления на територията на Перник.

Мъжът е подсъдим и по друго дело за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство, по което заседанията продължават в Софийски районен съд. По обвинение на Софийска районна прокуратура за закана с убийство и нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди Васил Михайлов  вече е осъден и му е наложено наказание от 20 месеца „лишаване от свобода“ условно, чието изпълнение се отлага на основание чл. 66, ал. 1 от НК за срок от 4 години.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular