Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаПроменят облика на тренировъчното игрище на „Бончук“

Променят облика на тренировъчното игрище на „Бончук“

Стартира обработката на земния пласт на тренировъчното игрище на стадион “Бончук” в Дупница. Последните две седмици тревното покритие бе третирано с различни химикали, а от 27 октомври започна премахването на горната част от земния слой.
Известното като “Шмиргело” игрище трябва да бъде готово до края на годината, засято със специфични за климатичните условия треви и подсигурено напояване за поддръжка на терена. Стойността на инвестицията от бюджета на Община Дупница е в размер на 130 000 лв без ДДС.

Както е вече известно, обществената поръчка по изграждането на терена бе спечелена от фирмата, която обнови тревното покритие на Националния стадион “Васил Левски”. Останалите дейности са отнемане на 5 см от повърхностния краен слой на терена с „топ фийлд мейкър“ машина, лазерно нивелиране, оптимизиране на състава на кореновата зона с добавяне между 300 и 400 т селектиран промит пясък 0-4 мм, засяване на терена с професионални семена, поддръжка на терена за първите 2 месеца, възстановяване на поливна система и сондаж.
От пролетта детско-юношеската школа на ФК “Марек”, както и представителният отбор ще имат възможността да водят вече тренировки на игрището, което пък ще облекчи значително натовареността на официалния терен.

RELATED ARTICLES

Most Popular