Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаДупница отбелязва 7 г. от обновяването на Спортната зала

Дупница отбелязва 7 г. от обновяването на Спортната зала

В концерта ще участват деца – танцьори, певци, гимнастички

Мъжкият хор „Св. Ив. Рилски” и Клубът за здраве и дълголетие „Марек” откриват празника

7 години от обновяването на Спортната зала ще бъдат отбелязани в Дупница. Концертът по повод извършения през 2015 г. мащабен ремонт е насрочен за 2 ноември. Ще участват предимно детски формации, на които организаторите за пореден път искат да дадат поле за изява. В програмата са включени ДЮФА „Дани” с ръководители и хореографи Воин и Галя Войнови, ТС „Зора” на Дилиана Диканска, Вокалната група „Арт Поп” и Мъжкият хор „Св. Иван Рилски”, чийто ръководител и диригент е Таня Камбурова, СК по художествена гимнастика „Радея” с треньор Радмила Христова, Школата за модерни танци „Денс машийн”, ръководена от Александър Димитров, децата от Школата по спортни танци „Фантастик данс” на Димитър Георгиев, Клубът за здраве и дълголетие „Марек”, ръководен от Ирина Топалова. Празника ще открие Мъжкият хор „Св. Иван Рилски”. Тържеството е от 18, 30 часа на 2 ноември, входът е свободен. Организатори са работещите в залата и община Дупница
„След като бе извършен ремонтът, работещите в залата си обещахме на 4 ноември всяка година да се празнува. 5 години по ред празникът бе на датата. За спортния календар на Дупница 4 ноември е голяма дата, защото на 4 ноември 2015 г. в залата се откри Шампионска лига по волейбол, след като предната година ВК „Марек Юнион – Ивкони” стана световен шампион. Две години заради пандемията провеждахме празника през юни или юли. Целта ни е да се изявят децата”, каза управителят на залата Васил Панчев. Той за пореден път подчерта, че най-голямото преимущество за Спортната зала след ремонта е това, че отговаря на европейските изисквания и там могат да се провеждат международни състезания по различни спортове. Съоръжението е гордост за спортната общественост в града, получило висока оценка на спортисти и специалисти от световен ранг.

Общината и ръководството на Спортната зала продължават да работят за превръщането на фоайето на залата в музей на спорта. „Работя по въпроса от 5 години. В момента събирам материалите. Във фоайето ще покажем постиженията на всички дупничани шампиони. Петима са българите, участници в Международния олимпийски комитет, един от тях е Чапрашиков. Имаме много изявени спортисти с постижения на международно ниво като Цветан Соколов, Елица Василева, Даниел Йорданов, ще ги покажем и тях, със снимки в цял ръст. Имаме афиши за състезания отпреди много години. Например афиш от 1938 г. за състезание между „Левски” – Дупница, и „Ботев” – Пловдив, за купата на Н. В. Цар Борис Трети, дарен ни е от Явор Тодоров. Това също ще намери място в музея. Тук е и купата на Съветската армия на ФК „Марек”, само трябва да й се намери място. При нас са поясът на Никола Петров, спечелен от Дани Александров, и трико, неща на Кирчо Милов. Ще бъдат поставени витрини, ще има и монитор, на който ще могат да се видят експонатите и цялата информация. Ще бъде добре, ако идеята се реализира с проект”, коментира Панчев.

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. абе вие у тоа весник малоумни ли сте…..?? как може да пишите че Марек Юнион ивкони е станал световен шампион….. хахахах още малко може да напишете и че е междугалактически шампион……. майчице какви малоумщини.

Comments are closed.

Most Popular