Thursday, May 2, 2024
HomeКриминалниПротестираха домашния арест на прокурорския син

Протестираха домашния арест на прокурорския син

Пернишкият обвинител, който е баща на Васил Михайлов все още не е подал оставката си

Държавното обвинение протестира мярката за неотклонение на прокурорския син Васил Михайлов. Той бе оставен под “домашен арест” от Софийския районен съд въпреки твърденията на местните жители в Перник и полицията, че е напускал дома си.
Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе протест в Софийски градски съд (СГС) срещу отказа на Софийски районен съд да измени наложената спрямо Васил Михайлов от СГС мярка за неотклонение „домашен арест“ в по-тежка, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Васил Михайлов е привлечен към наказателна отговорност за нанасяне на телесни повреди на две лица и закана с убийство спрямо трето лице в град Перник. Обвиняемият беше задържан под стража. На 27.10.2022 г. Софийски градски съд определи спрямо Васил Михайлов мярка за неотклонение „домашен арест“.
На 02.11.2022 г. наблюдаващ прокурор поиска изменение на мярката за неотклонение, определена спрямо Васил Михайлов, в по-тежка, след като в Софийска районна прокуратура постъпи информация, че обвиняемият е нарушил мярката си за неотклонение „домашен арест“.

Вечерта на 02.11.2022 г. състав на Софийски районен съд не се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор за изменение на мярката и остави Васил Михайлов с мярка за неотклонение „домашен арест“, припомнят от прокуратурата.

Пернишкият прокурор Бисер Михайлов, който е баща на Васил Михайлов, все още не е подал оставката си. За нея пък настоя главният прокурор Иван Гешев след поредния скандал, свързан с казуса за нарушаване на мярката “домашен арест”. Според запознати във Висшия съдебен съвет (ВСС) няма депозирана молба за напускането му. По Закона за съдебната власт кадровият орган е единствената институция, която може да го освободи, като вариантите са или Бисер Михайлов сам да напусне съдебната система или да бъде образувано дисциплинарно производство. Самият прокурор се яви на разпит в СДВР в четвъртък, но отказа всякакви коментари.
След решението младежът да остане под домашен арест, съседите му се притесняват, а обществеността в Перник заля социалните мрежи с коментари за липса на провосъдие и справедливост в държавата.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular