Friday, May 3, 2024
HomeАктуално от днесПърван Дангов е отказал показания по случая за заплаха към началника на...

Първан Дангов е отказал показания по случая за заплаха към началника на РУ- Дупница Й. Зарев

Кметът на Дупница Първан Дангов се е явил на разпит в Районно управление –Дупница по досъдебното производство за заплаха към началника на местното полицейско управление Йордан Зарев.

„Призованият се е явил пред разследващия полицай в четвъртък следобед, като е заявил, че не желае да даде показания. Това е негово право и с това всичко в този ден е приключило”, съобщи говорителят на Районна прокуратура, зам.-районният прокурор Крум Крумов.

Първоначално, кметът на Дупница бе призован да се яви за показания в местното Районно управление на 11 април. В този ден обаче градоначалникът така и не се появи в полицейския участък, като уведоми разследващия орган, че е служебно възпрепятстван. Въпреки поетият ангажимент да направи това в по-късен час, Първан Дангов така и не появи в участъка до края на работния ден. Направил е това едва на 18 април (четвъртък), когато се е възползват от правото си да не дава показания.

Припомняме, че на 18 март прокуратурата в Дупница образува досъдебно производство срещу кмета на града П. Дангов за отправена заплаха към началника на полицията Йордан Зарев. Според полицейския шеф, на 15-и март, около 11.00 часа, градоначалникът му се заканил с думите: “Щом искаш война, ще има война”.

Под ръководството на Районна прокуратура-Кюстендил, Териториално отделение – Дупница, продължават да се водят действия по разследване по образуваното досъдебно производство по чл. 144, ал. 2, вр. ал. 1 от НК – закана спрямо длъжностно лице или представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му.

Понастоящем по това досъдебно производство няма лица, привлечени към наказателна отговорност.

RELATED ARTICLES

Most Popular