Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаПърван Дангов не се яви на разпит за заплахата към началника на...

Първан Дангов не се яви на разпит за заплахата към началника на РУ-Дупница Йордан Зарев

Тагна се от Босилеград на събитие, но от предния ден

Дупнишкият кмет Първан Дангов не се яви на разпит в Районното управление на Дупница. Той бе призован по досъдебно производство за отправена заплаха към началника на местното  полицейско управление Йордан Зарев.

До обяд Дангов не пристъпи входа на участъка на улица „Бисеров” 2. Градоначалникът бе призован в 11,00  часа да даде обяснения пред разследващ полицай за случая от 15-и март, когато според Зарев му се заканил с думите: „Щом искаш война, ще има война”.

В четвъртък сутринта кметът на Дупница публикува пост на своята фейсбук страница, от който съобщи, че е на посещение в Босилеград. Той е бил в съседна Сърбия в качеството му на участник в четвъртата трансгранична конференция по проекта на Българската телеграфна агенция (БТА) „Европа на Балканите: Общо бъдеще“, състояла се в пресклуба на медията в Босилеград. Събитието обаче е с дата 10 април 2024 год.

Малко преди насрочения разпит П. Дангов се е свързал с разследващия орган, за да съобщи, че ще се яви в РУ-Дупница, но поради неотложни служебни ангажименти ще направи това в по-късен час.

До края на работния ден в 17,00 часа дупнишкият кмет така и не се яви на разпит в местното Районно управление. Информацията потвърди и говорителят на Районна прокуратура зам.-районният прокурор Крум Крумов.

Не са ясни причините, които са възпрепятствали Първан Дангов, за да не спази условието на призовката, както и евентуалното му по-късно явяване пред разследващия полицай.

Припомняме, че на 18 март прокуратурата в Дупница образува досъдебно производство срещу кмета на града за отправена заплаха към началника на полицията в града Йордан Зарев.

Под ръководството на Районна прокуратура-Кюстендил, Териториално отделение-Дупница, се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство по чл. 144, ал. 2, вр. ал. 1 от НК – закана спрямо длъжностно лице или представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му.

Понастоящем по досъдебното производство няма лица, привлечени към наказателна отговорност.

RELATED ARTICLES

Most Popular