Първан Дангов се включва в битката за Народното събрание

Юлияна КОЛЧАКОВА

Първан Дангов се включва в битката за Народното събрание. На предстоящите избори общинският съветник и бивш кмет на Дупница ще се кандидатира за народен представител от БСП от Кюстендилски избирателен район. Пред в. „Вяра” най-острият опозиционер на БСП в дупнишкия парламент съобщи, че е подписал декларация, предоставена на Областния партиен съвет в Кюстендил. С документа дава съгласието си при номинациите на Областния партиен съвет името му да бъде обсъждано за включване в листата на социалистите. Дангов е бил предложен и одобрен като кандидатура на общински конференции на съпартийците си в Бобов дол, Кочериново и Сапарева баня.

„Предложен съм от партийните организации в Бобов дол, Кочериново и Сапарева баня и това ми даде основание да подпиша тази декларация и да участвам в кампанията като кандидат-депутат. От Дупница, както знаете, бяха издигнати и одобрени Станислав Павлов, Александър Анин, Иван Ибришимов и Бойко Христов. Не ме интересува на кое място ще съм в листата, може и 8-о да е. Аз съм отборен играч и искам отборът на БСП да спечели. Прогнозата ми е, че от областта ще имаме трима народни представители от БСП”, заяви Дангов.

Последната дума за листата на кандидатите за народни представители на БСП за Кюстендилския избирателен район е на Изпълнителното бюро на столетницата.