Friday, May 3, 2024
HomeРегионРадомирПърви общински конкурс „Пролетно пробуждане“ ще се проведе в Радомир

Първи общински конкурс „Пролетно пробуждане“ ще се проведе в Радомир

Първи общински конкурс „Пролетно пробуждане“ ще се проведе на 31 март на сцената в Младежкия културно-информационен център „Европа“ в Радомир, съобщиха от общината. Той е възможност за проява, развитие и популяризиране на таланта на ученици, притежаващи потенциал и проявяващи интерес в сферата на изкуството, образованието и спорта. В състезанието могат да се включат ученици от пети до 12-ти клас. Заявки се приемат от днес до 25 март. Жури от трима изявени млади таланти ще оценява претендентите.

Надпреварата ще протече в три тура. Най-напред участникът ще разкаже за себе си, след това в беседа с журито на тема „Моят роден град Радомир“ ще представи своята визия за града и каква е ролята на младите хора в него, в третия тур ще покаже таланта си. Класирането ще бъде в две възрастови групи – от пети до седми клас и от осми до 12-ти клас. Във всяка група ще бъдат дадени награди и грамоти за първо, второ и трето място. Специални награди ще връчат кметът на общината Пламен Алексиев и местният бизнес.

След конкурсната програма възпитаниците на Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс в града ще представят музикално–танцов спектакъл.

RELATED ARTICLES

Most Popular