Първи снимки на новото поколение на Kia Sportage

Представяме ви първи изображения и информация за петото издание на модела

 

Актуалното издание на модела е на пазара от 2015 година и носи индекса QL, като в средата на тази година се очаква компактният SUV да излезе в пенсия и да отстъпи място на новия си наследник. Петото поколение на Sportage използва технологичната платформа на своя събрат по концерн Hyundai Tucson. Моделът ще бъде показан официално през юли, а европейската версия на новата Kia е насрочена за септември. Корейците вече дадоха първа информация за това какво ще представлява новият модел.

Във визуално отношение Kia Sportage има по-агресивна външност в стила на новите Optima, Sorento и EV6, слагайки край на заоблените форми на досегашния модел. Особено характерна е “хищно” оформената предна част. LED фаровете са необичайно високо разположени, а предният капак е силно контуриран.

Отстрани силуетът се покачва назад, създавайки спортна осанка на автомобила. Линията на страничните прозорци е оформена доста по-различно, отколкото при Sorento. Игрите с повърхности изглеждат доста ефектно. Линията на покрива е почти напълно хоризонтална. Задницата също се отличава с категорични ръбове и нестандартни форми. Новият Sportage ще може да бъде поръчан с контрастен черен покрив.

Интериорът на Sportage също е значително променен. Спортният волан е с кръгла централна част и три спици. Горната част на таблото се доминира от два солидно оразмерени екрана. Както подобава, свързаността, асистиращите системи и възможностите за интеграция на смартфон са на напълно съвременно ниво.

Точни данни за задвижването все още няма, но е сигурно, че клиентите ще имат избор между предно и двойно задвижване, че ще има различни бензинови хибриди с 1,6-литров турбомотор и електрически двигател, както по всяка вероятност и двата познати дизела с кубатура 1,6 и 2,0 литра./ams.bg