Saturday, May 4, 2024
HomeРегионГоце ДелчевПървокласници от Гоце Делчев изработиха хранилки за птици

Първокласници от Гоце Делчев изработиха хранилки за птици

Учениците от 1-ви „а” клас в Трето ОУ „Братя Миладинови” в Гоце Делчев изработиха от подръчни материали хранилки за пойни птици.

Желанието на децата бе творенията им да бъдат поставени в близост до тяхната класна стая, за да се порадват на своите пернати посетители и да се погрижат за редовното зареждане с храна.

„Вече и ние си имаме къщичка за птици и за кого да се грижим“, казаха първокласниците и с голям интерес и вълнение отбелязаха своя принос за оцеляването на птиците в края на зимата и началото на пролетта, когато трудно си намират храна.

Инициативата на децата и техните учители е част от дейностите по случай Световния ден на рециклирането 18 март. Материалите, които използваха, бяха непотребни картонени рула, поставки от яйца, употребени пластмасови бутилки от вода и др.

С различни прояви в учебното заведение беше популяризирана ползата от рециклирането. Сред тях: Изработване на инсталации от рециклирана хартия и стари дискове, изработване на дърво от пластмасови бутилки, представяне на STEM класна стая – опити с природни и други отпадъчни материали.

„В нашата работа установихме, че децата искат да се грижат за природата и за тях разделното изхвърляне е нещо желано и интересно. Нека не забравяме, че всяко отговорно дете ще стане отговорен възрастен. Ако успеем да накараме своите ученици да се интересуват малко повече от света около тях, можем да направим огромна крачка към положителна промяна в бъдеще”, споделиха преподавателите от Трето ОУ.

RELATED ARTICLES

Most Popular