Thursday, May 9, 2024
HomeАктуално от днесРадомир засия с над 700 цветя и акации за празника си

Радомир засия с над 700 цветя и акации за празника си

С различни инициативи честват Деня на града

Ден на града честват в Радомир навръх Димитровден, но тържествата започнаха още днес. Празникът води началото си от далечната 1855г., когато е започнал строежът на местната църква “Свети великомъченик Димитър”. Официално с решение на местния Общински съвет 26 октомври е обявен за Ден на града през 1999 година.
По традиция празничните прояви ще започнат със света литургия в храма „Св. великомъченик Димитър”. Официалната церемония ще бъде в 11 часа на площад „Свобода”. За доброто настроение на местните жители и техните гости общината е подготвила богата концертна програма.

По повод празника в централната градска част бяха засадени над 700 цветя, а по улица „Райко Даскалов” и фиданки акация. Традиционният футболен турнир „Христо Радованов” и фотоизложба “Радомир през погледа на поколенията” в местния исторически музей предшестваха днешното честване.

Връчени бяха и сертификати за качество “Запазена марка Радомир”. Отличията се дават за постижения в областта на културата, туризма и бизнеса./ БНР

RELATED ARTICLES

Most Popular