Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионРазлогРазлог е на прага на предсрочни избори за кмет

Разлог е на прага на предсрочни избори за кмет

Красимир Герчев : Както виждате страната ни се управлява чрез политика на “изчегъртване”, явно такъв е казусът

Върховния административен съд прекратява правомощията на кмета на Община Разлог Красимир Герчев заради конфликт на интереси.
Новината потвърди за „Вяра” и самият Герчев, който определи решението като целенасочено и политическо. Той заяви, че има срок до 5 май да обжалва пред петчленен състав на ВАС, като внесе документи за нови обстоятелства по съдебния казус. Красимир Герчев уточни, че решението на съда е от месец февруари и смята, че до голяма степен то е политически повлияно. „ Както виждате страната ни се управлява, чрез политика „на изчегъртване”. Явно и това, което се случва тук е част от тази политика” , коментира още кметът на Разлог. „Съдът в Благоевград се произнесе по един начин . Почти 4 месеца бяха необходими на Върховния административен съд да вземе и излезе с това решение и то вероятно е свързано по един или друг начин с всичко, което наблюдаваме, че се случва като управление на страната”, сподели още Герчев.
Мотивът за взетото решението от Върховните магистрати е, че през 2020 година, докато е изпълнявал функциите си на кмет на общината, Герчев се е самоназначил за ръководител на проект за саниране на сградата на Техникума по механизация на селското стопанство в Разлог, за което е получил и възнаграждение. Според Герчев самият закон също създава предпоставки за различни тълкования „Казусът е такъв, че заповедта, която съм подписал е с изтекла давност, но справките продължават да се разглеждат, което е в противоречие”.
От тук нататък следва Общинската избирателна комисия в Разлог на свое заседание да вземе решение . Преди това обаче предстои попълване на състава на РИК и получаване по законоустановения път на самото решение на Върховния административен съд.

RELATED ARTICLES

Most Popular