Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПерникРазраства се свлачището между селата Рударци и Кладница

Разраства се свлачището между селата Рударци и Кладница

Районът на свлачището между селата Рударци и Кладница се увеличава. Това съобщи кметът на село Кладница Васил Мирчев.

По думите му е била проведена среща с представители на АПИ. Присъствали са Даниел Иваничков – директор поддържане на пътната инфраструктура и Емилия Ваклинова – директор на Областно пътно управление.

“Информацията, която получихме е, че районът на свлачището се увеличава. Ще бъде извършено ремонтиране и укрепване с пилоти, и подпорна стена в участък от пътя от км. 4200 до км. 4900 (от моста до свлечения участък). Има становище от геодезисти, чака се становище от хидролози за подземните води, които да бъдат отведени и довършване на проекта. Срокът за укрепване и пускане на пътя е до септември месец“, каза още Мирчев.

“За обходния път през Делта Хил предстои подписване на споразумение с МРРБ за неговата рехабилитация. За временното укрепване на пътя през Делта Хил съм уведомил община Перник, тъй като пътят е част от общинската пътна мрежа. Ще уведомим и АПИ, и ще търсим съдействие и от тях за временно изкърпване. Всеки, който желае също може да подава сигнали към АПИ и община Перник“, категоричен е кметът на Кладница.

RELATED ARTICLES

Most Popular