Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионДупницаРазследват заплаха срещу началника на  РУ - Дупница от кмета Първан Дангов

Разследват заплаха срещу началника на  РУ – Дупница от кмета Първан Дангов

„Щом искаш война – ще има война”. Тези думи е чул по телефона началникът на Районно управление-Дупница Йордан Зарев. Според подадения от него сигнал, заплахата е дошла от кмета на Дупница Първан Дангов.

Прокуратурата в Кюстендил работи по образувано досъдебно производство. Предстои възлагане на разследването на следовател от Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура, съобщи говорителят на Районна прокуратура – Кюстендил, зам.-окръжен прокурор Крум Крумов.

Крум Крумов

„Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.144, ал.2 във връзка ал. 1 от Наказателния кодекс за отправена закана спрямо длъжностно лице. В случая става въпрос за началника на Районно управление–Дупница Йордан Зарев. Сигналът е постъпил на 15 март 2024 год. По информацията, с която разполагам случаят е от обяд на същия ден. Нямам точна информация за конкретиката на отправената заплаха, но в общ план тя е: „Щом искаш война – ще има война”, съобщи зам.-окръжният прокурор Крум Крумов.

По случая е образувано досъдебно производство, води се разследване и се разпитват свидетели.

Първан Дангов

„Ще има заявление за възлагане на разследването на следовател от Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура, тъй като има страни от Районното управление в Дупница. По тази причина ще се разследва най-вероятно от следовател. Разследването ще продължи в законоустановения срок. В случай, че деянието бъде доказано, законът предвижда до 5 год. лишаване от свобода по така образуваното досъдебно производство. В случай, че има промяна в квалификацията няма как да знаем каква ще бъде тя и съответно какво наказание се предвижда”, коментира още прокурор Крумов.

Той няма информация дали има и други постъпили сигнали в прокуратурата от подобно естество спрямо градоначалника на Дупница Първан Дангов.

RELATED ARTICLES

Most Popular