Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаРайско място в подножието на Рила със завладяваща оферта за почивка

Райско място в подножието на Рила със завладяваща оферта за почивка

Излизате от Дупница по криволичещ, но добре поддържан път и след 3 километра попадате на райско място – малко хотелче, с интересна архитектура, продиктувана от планинския склон. Намирате се в подножието на Рила планина на 895 метра надморска височина. Посрещат Ви усмихнати домакини с вкусна, прясно сготвена храна. Пилешката супа, мусака, айрян, кафе – обща сметка под 10 лв. Стаята е 50 лв. на вечер, с включена закуска, разбира се.
За групово посещение на ученици
нощувката е точно 15 лв. на човек.
Наоколо се разхождат диви коне, а приказната гледка на заскрежените борове е достойно да бъде вдъхновение на всеки художник или писател. Красотата сякаш още се засилва и от контраста в температурите – вътре човек може да се разхожда по къс ръкав, докато отвън бяла снежна покривка се шири, докъдето ти стига погледът.
Мястото е Почивен дом „Енерго”, познато и предпочитано както от хората в региона за семейни тържества, така и от множеството фирми, които са го избирали за тиймбилдинги. Не са малко и хората, които са решили да си подарят няколко дни за приятна семейна почивка.


Цените звучат като оферти от далечното минало, когато хотелът е бил достъпен само за служителите на ТЕЦ „Бобов дол”. Днес там всеки може да отиде и да се наслади на една много спокойна почивка сред природата. Стаите са напълно обновени преди няколко години, а ресторантът – преди броени месеци. Почивен дом „Енерго” разполага със заседателна зала за срещи, тенис маси за развлечение, а любознателните могат да си вземат четиво от библиотеката издание отпреди най-малко половин век. Можете да се поглезите и в сауната, ако предварително предупредите да ви я затоплят. Топлите дни предлагат възможности за леки туристически маршрути, а снежната покривка през този сезон е празник за децата, любители на шейни.
Далеч от градския шум до Почивен дом „Енерго” можете да отскочите за около час още този уикенд, ако живеете в София или Перник, и за половината време, ако пътувате от Кюстендил. За резервации можете да се обадите на тел. 088 550 3822 или да ползвате фейсбук страницата със същото име, където могат да се разгледат и множеството публикувани снимки.

RELATED ARTICLES

Most Popular