Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионСамоковРемонтираха за 43 608 лв. социалната трапезария в Самоков

Ремонтираха за 43 608 лв. социалната трапезария в Самоков

Приключва ремонтът и обзавеждането на новата социална трапезария на община Самоков, която се намира в бившия стол в сградата на общинска администрация. По проект, финансиран от Фонд „Социална закрила”, бе извършена подмяна на настилката на пода, направена бе нова облицовка на кухненското помещение и се изгради тоалетна за инвалиди. Стойността на проекта е 43 608 лв., като общината участва с 10% от общата стойност. Миналата година, отново с проект по Фонд „Социална закрила”, се закупи кухненско оборудване и обзавеждане за нуждите на Обществена трапезария и Домашен социален патронаж. След ремонта предстои то да бъде монтирано. Реализацията му е свързана с реконструкция и модернизиране на материалната база чрез закупуване и монтаж на оборудване и електрически уреди, с цел подобряване на качеството на предоставяните социални услуги и грижата за възрастните хора и хората в неравностойно положение. Стойността на проекта е 46 хил. лв.

Община Самоков също реализира своя инвестиционна програма в социалната трапезария, като възложи ремонт на наличната база. Общинското строително предприятие извърши ремонт – шпакловки, боядисване, смяна на дограмата, подмяна на електрическата инсталация. Кухнята бе газифицирана и се подмени отоплителната инсталация. Достъпна среда се осигурява от асансьора от партера в сградата на общинска администрация.

След завършването на строително-ремонтните и монтажните дейности ще започне да функционира социалната кухня, като по този начин ще се разгърне възможността да се приготвя храна на място, чрез която да се осигури обезпечаване на социалните проекти за осигуряване на храна. Чрез реализиране на проекта се цели предотвратяване на рискове, водещи към социално изключване и изолация на индивиди и групи, както и увеличаване капацитета на съществуващите услуги.

RELATED ARTICLES

Most Popular