Sunday, May 5, 2024
HomeРегионКюстендилРемонти на спортната база в две кюстендилски училища

Ремонти на спортната база в две кюстендилски училища

Дейностите предстоят в„Св. Паисий Хилендарски“ и “Проф. Марин Дринов”

Ремонти на спортната база предстоят в две от училищата в Кюстендил. В VI ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ ще бъде извършен цялостен ремонт на физкултурния салон. Той представлява самостоятелно обособена сграда с помещение за спорт, съблекални и обслужващи помещения с площ 300,23 кв.м. Ще се ремонтират зони по фасадите, където вследствие на течове от отводнителната система на покрива са образувани пукнатини,  подкожушванена мазилката, която на места е  изцяло паднала. Ще бъде възстановена целостта и на падналата мазилка и шпакловка в салона, ще се запълнят и боядисат зоните с пукнатини между двете вътрешни стени.Предстои и смяна на покривни ламарини по стрехите, на хидроизолацията на покрива, полагане на нова топлоизолация, подмяна на водосточни тръби и улуци. Заложени са още подмяна на покрива с нови керемиди, и др. За обекта има издадено разрешение за строеж – въвеждане на мерки за енергийна ефективност, от миналата година. Ремонтът е с прогнозна стойност 192 923 лева без ДДС.

В  III ОУ “Проф. Марин Дринов” ще се възстановят две спортни площадки. Благоустрояването е в изпълнение на Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища към Министерството на образованието и науката. Предвижда се възстановяване на игрище за баскетбол с площ  231 кв.м и игрище за футбол от 487 кв.м. Предстои разработване на инвестиционен проект във фаза „Технически проект“ и изпълнение на строително-монтажните работи. Заложено е премахване на съществуващата настилка и оформяне на нова основа от стоманобетон, върху която да се положи нова спортна гумена настилка в едно с акрилна система за спортни терени и игрища. Ремонтът ще струва 84 190 лева без ДДС.

Във връзка с предстоящите дейности от двете учебни заведения са обявени обществени поръчки за избор на изпълнители. Крайният срок за подаване на оферти или заявления за участие в процедурата за ремонта в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ е до

25 май, а за ОУ “Проф. Марин Дринов”  – до 15 май.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular