Friday, May 3, 2024
HomeСпортРешаващи мачове за оцеляване в ЮГЗ 2 предстоят в събота

Решаващи мачове за оцеляване в ЮГЗ 2 предстоят в събота

В събота, 3 юни, в мачовете Левски Раковски – Левски ІІ (София) и Ботев (Ихтиман) – Пирин (Разлог), ще се определи последният отпадащ от групата

На стадион „Септември” в град Разлог се игра мачът от 11 кръг на ЮЗГ2, фаза 2, между отборите на местния Пирин и Левски Раковски (София). Всъщност това бе дерби мач между двата тима за оцеляване в групата. Футболистите на Пирин, вдъхновени от своя наставник Димитър Мавродиев, заиграха на много високи обороти още след първия съдийски сигнал на Мирослав Кузманов. В 5-та минута главният арбитър отсъди дузпа в полза на домакините за спъване на нападателя Александър Александров-Аци вътре в наказателното поле на гостите. Точен от бялата точка бе Джейхан Зайденов за 1:0. В 22-ра минута студен душ обля присъстващите на стадиона в Разлог, след като при центриране отдясно по земята Стоян Кадри Ел ХаджГозе отблизо изпрати топката в мрежата на Захари Димитров за 1:1. На два пъти вратаря на Пирин(Разлог) Захари Димитров се намеси отлично след обстрел отблизо на противниковите нападатели.

През втората част на мача напрежението на терена се покачи още повече. Търсеше се отбелязване на нов гол от футболистите и на двата отбора. В 83-та минута футболисти и фенове на Пирин (Разлог) ликуваха, защото Николай Димитров след атака отляво навлезе директно срещу вратата на гостите, излъга двама и стреля по диагонала в далечния ъгъл на Христо Петков за 2:1. В 86-та минута главният съдия Мирослав Кузманов показа втори жълт и червен картон на Владимир Тенев от отбора на гостите и така те доиграха срещата с човек по-малко на терена. Този резултат се запази до последния съдийски сигнал и по този начин с 28 точки отборът на Пирин е с 28 точки и е над зоната на изпадащите а следващият ги по петите отбор на Левски Раковски е с 2 точки по-малко. При това положение в последния кръг за първенството, който ще бъде в събота, 3 юни, ще се реши съдбата на Пирин (Разлог) и Левски Раковски. Последните ще домакинстват на стадион „Раковски” на дублиращия отбор на Левски (София) и само при победа и евентуална загуба наПирин (Разлог) в Ихтиман може да оцелеят в ЮЗ Трета лига и през следващото първенство.

Отборът на Пирин(Разлог) ще гостува на Ботевв Ихтиман и при успех имат шанс за оцеляване в групата и през следващото първенство.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular